Köpa batterier eller fortsätta titta på trädtopparna?

Såhär i början på ett nytt år tror jag att många med mig tänker på att man vill ta nya tag för att bli mer hälsosam. Jag funderar på det där med hälsa. Vad är att va hälsosam egentligen? Såklart kan man vända sig till forskningen. Såklart är det individuellt vad man mår bra av och tror på. Men det här är mina tankar.

Det som rör sig i min skalle är att jag kommer på mig själv med att känna stress över att rycka upp mig och va mer hälsosam. Det blir en press att prestera som sällan funkar i längden. Att vara hälsosam har blivit nån slags hets i sig. Jag följer instakonton som visar upp olika typer av hälsosamma människor. Nån visar upp sina smoothiesar. Nån sin veganmat. Nån sin yoga och nån sina löpturer. Hur mår man när man ser ett sånt eller för den delen alla i ett långt flöde? Jag känner mig i alla fall otillräcklig.

Men. Andra stunder kan jag tänka att det kanske är nåt annat som är att va hälsosam. Jag äter ibland kass mat och godis. Men oftast äter jag vanlig hemlagad mat. Jag har ändrat mitt jobbliv så att jag inte sitter still vid en skärm hela dagarna. Jag tränar inte och har glömt bort att yoga men promenerar i skogen och tittar på trädtopparna och tänker mina långa tankar de flesta av veckans dagar. Jag kan låta saker få ta sin tid. Jag har rätt kass hållning och mammamage men mina andetag kommer ner av sig själva och axlarna och nacken är inte (längre) stela och onda. Kan inte det va att va hälsosam? Och om det är det, är det då inte väldigt dumt att jag just nu känner mig helt otillräcklig och sitter och funderar på om jag inte måste köpa nån slags gymkort, en mixer för att kunna göra gröna smoothiesar och batterier till badrumsvågen?

Vore inte det mest hälsosamma av allt för mig att avfölja en del konton på insta kan man också fråga sig? Kanske följa fler som Fatnessmorsan istället? Och borde det inte va så att innehavet av en jag-duger-och-räcker-till-känsla är det allra mest hälsosamma av allt?

/Jenny

4 reaktioner på “Köpa batterier eller fortsätta titta på trädtopparna?

  1. Avfölj! Ta bort allt som inte ger nåt. Finns så mycket, humor, böcker, politik, feminism, viktiga instanser i samhället, hjälporganisationer, blommor, foto, film, allsköns konst, artister, resmål, natur. Mina tips just nu får bli @linneaclaeson @iamproud och @stfturist

    1. mm du har rätt. Ska avfölja. Dock lite lurigt det där hur man vet vad som ger nåt och inte. Ibland blir man ju omedvetet negativt påverkad av nåt man faktiskt tror är bra, soft, jordnära osv. Så tror också att jag rent generellt ska skita i instagram lite mer. Men tack för bra tips. Linnea följer jag redan, ska spana in de andra.

  2. Avfölj! De där sajterna är inte ett dugg inspirerande, för mig. Jag tycker oftast de är patetiska, faktiskt. Ett uttryck för en jättestort bekräftelsebehov och jämförelsebehov i ett samhälle som skapat massa behov som inte behövs. Om man har ett projekt på gång att laga mat eller inreda ett rum eller hitta på en present kan man googla just då. Men att hålla på och knarka “inspiration” utöver det en massa timmar i veckan. Nej. Det skapar inget bra. Använd tiden till något annat…. det är min inställning. Att vara i skogen i stället för att kolla på andras bilder av en perfekt arrangerad grankvist.

    1. Ja du har helt rätt. Som jag svarade Helen i kommentaren här bredvid så tror jag att jag ska försöka skita i bloggar/instagram osv lite mer och istället som du skriver uppleva egna saker. Hoppas allt är bra med dig och att ditt 2018 börjat bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *