Samtalen

De senaste veckorna har det hänt mycket i vårt företag. Vi tänkte att vi vill summera i ett inlägg här på bloggen. När vi samlar tankarna så kommer vi fram till att den gemensamma nämnaren för det vi gjort på sistone är de goda samtalen. Tid för samtal. Närvaro.

Vår lilla webbutik som fick bli ”riktig” butik för en dag på Återbruksfesten i Falun.

För det första, i slutet av november medverkade vi för andra året på Återbruksfesten i Falun. Ett fint arrangemang med hjärtat på rätt ställe och ett sammanhang där vi passar så bra. Vi sålde en del från vår webbutik, men framför allt så fick vi så fin respons från besökare på vårt företagande, våra tankar och värderingar, vårt koncept för butiken. Det är ju inte så ofta vi finns fysiskt på en plats med vår butik, så att få den bekräftelsen betyder mycket.

Två glada trettiosjuor under workshop i Eskilstuna.

En vecka senare genomförde vi en workshop om att leva rikt och samtidigt hållbart hos ABF i Eskilstuna under deras hållbarhetsmånad. Tillsammans med deltagarna fick vi en så otroligt fin kväll. Det kändes verkligen i rummet att utrymmet för reflektion och goda samtal var så värdefullt. Tillsammans skapade vi också ett snällt och tillåtande rum. Så himla viktigt för att våga se sina skav i tillvaron och dessutom prata om dem med andra.

Fin träff med våra leverantörer varav en var med på distans via Skype, men fick ändå egen stol ?

Förra veckan hade vi sedan en träff för leverantörer till vår lilla webbutik. Vi sågs hemma hos Stella och åt surdegsbröd och drack julmust. Vi hade en enkel agenda, men kvällen fylldes snabbt av samtal och agendan betades snabbt av mot slutet av kvällen istället. Jag tror att vi alla gick därifrån med en känsla av att vara påfyllda av energi. Kvällen gav utrymme för alla att berätta i lugn och ro om sig själva. Det var så galet fint att alla fick ta plats och att alla var så glada för att få lyssna till varandras historier. Hur ofta gör man sånt liksom? Allt för sällan.

Det känns så fint att vi har fått vara de som har skapat utrymme och arena för samtal och tanketid. Det är ju inte förrän vi gör det på riktigt som vi kan känna hur viktigt det är för människor i vår värld i vår tid att ge sig själva just det, oss själva inkluderade. Att vi nog ofta är svältfödda på tid för samtal. Vilken grej att vi får göra detta. Att ha tid för samtal känns som nån slags mentalt spa. Vi mår så bra av det. Att mötas. Se varann. Lyssna på varann. Fina fina grejer. Kanske bästa julklappen.

/Jenny och Malin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *