Lite bakåt och en hel del framåt

Snart slut på 2017. Vi gillar att summera. Fira det som varit och sen blicka framåt. Inte på sättet som innebär att man ska sätta världens mest ambitiösa plan för det nya året. Utan nån slags glädjefylld framåtblick på vårt sätt, för att man får vara med i det här livet just nu. Så vi tänkte göra det i detta inlägg.

2017 har varit otroligt händelserikt för oss. Vi har startat den här webbplatsen med tillhörande blogg, insta och facebook. Vi har startat aktiebolaget Trettiosju grader. En av oss har fött barn. En har gift sig. En har sagt upp sig. Våra gemensamma planer har fått ta plats. Så himla himla stort för två vänner som oss. Som vill fatta medvetna beslut och göra saker på vårt sätt, i vår takt. Som har insett att det är ju tillsammans vi vill jobba. Vi har åstadkommit massor 2017 samtidigt som vi haft mer tid och närvaro i själva livet. Megastort heja oss!

Bloggen som varit vår mest levande kanal hittills har gett oss massor och lärt oss massor. Stort tack till dig som hänger här med oss och kanske skriver nån rad till oss då och då. Det betyder allt. Några av våra och er läsares favoritinlägg från året som varit:
Mot ett trettiosjugradigare liv
Tanketid
Floden av prylar som väller över mig
Det måste va värt nåt för livet

Vad 2018 har att ge oss blir väldigt spännande att se. Åtminstone en av oss sätter som vanligt ribban lågt och blir oerhört tacksam om vi båda och våra nära lever och har hälsan under 2018. Men om vi tänker bortom det så tror vi att 2018 har mycket bra grejer med sig till oss. Vi kommer se till att det blir så. Vi har cirka tusen idéer och planer och i början av året kommer vi att sätta oss ner och prata om dem och strukturera och prioritera dem. För vi måste påminna oss om att 2018 ska bli ett år då livet ska få ta plats. Visst, vi har ett AB. Men vi ska göra det här på vårt sätt. Såklart finns också känslor av tvivel ibland och såklart känns allt det som är ovisst lite läskigt. Hur ska det gå med pengarna?  Tiden? Stressen? Relationerna? Har vi förmågan? Men i allt det kan vi också hitta ett lugn. Vi GÖR i alla fall saker. Vi provar att va lite modiga. Vi tar makten över våra livsval, så gott vi nu kan. Det är fint. Det räcker. Det kommer att bli bra.

Vi tror också att 2018 blir ett år då fler och fler kommer att börja snacka om det här med att lugna ner sina liv för att orka, våga och hinna leva dem ordentligt. Snacka om att det är okej att skita i saker, att inte ha massa krav på sig på alla fronter hela tiden. Snacket är redan igång. Det vet vi. Men ännu mer. Och där vill vi va med, i det snacket. Vi vill att människor ska hitta sig tid att prata om och reflektera kring sina livsval och hur de har designat sina liv och varför. Kanske fundera på om en måste göra som de flesta andra eller om man kan hitta sitt eget sätt.

Med det sagt vill vi säga tack till dig som läst och tyckt under 2017. Hoppas du vill fortsätta med det nästa år också. Om du är ny här vill vi säga välkommen och hoppas att du vill hänga här med oss.

Och om du vill ge oss en försenad julklapp – tipsa om vår blogg och webbplats, gilla och dela på Facebook och insta, bokmärk bloggen, kommentera på bloggen eller i de sociala kanalerna, sprid ordet om Trettiosju grader. Då skulle vi bli himla glada.

Gott nytt år! Skriv gärna hur dina planer, tankar eller drömmar för 2018 ser ut i kommentarsfältet. Det vore så spännande att höra.

/Malin och Jenny

 

 

8 reaktioner på “Lite bakåt och en hel del framåt

 1. Hoppas du och de dina får ett bra 2018, Jenny!

  1. Detsamma bästa PellE.

 2. Hoppas ni får ett fint 2018! Tack för givande blogg 🙂 jag hoppas för mig själv att jag landar i nått som känns bra när det blir dags att gå tillbaka till jobb! Både för stunden o dit jag vill att det skall leda eller att landa i.

  1. Tack för din fina kommentar. Tänk om 2018 blir året vi ses 🙂

 3. Hoppas du får ett bra avslut och ett härligt nytt år ?

  1. Tack detsamma!

 4. Gott Nytt År till er finisar! ❤️

  Jag är också på en resa i att hitta min balans och vad jag vill göra med livet – för mig och för andra. Jag ser fram emot att hitta nya vägar under 2018, och att njuta mer av här och nu. Det känns spännande ?

  Stor kram!

  1. Tack bästa för din fina kommentar och för att du delade på FB. Sånt betyder massor och ger massor. Även om vi inte skriver för att jättemånga ska läsa så är det såklart kul om det blir fler och fler som hänger här inne på bloggen och gör den så levande som möjligt. Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *