Din för alltid

Jag har sett del ett av programmet Din för alltid. Det handlar om par som varit tillsammans många år och som delar med sig av sina erfarenheter.

Vilket fint program. Om relationer. Om åldrandet, livet, döden. Om självständighet och beroende. Som när Gun 93 år ska återuppta bilkörningen. För tänk om Preben, lika gammal, dör före henne. Och Preben får lära sig hur datorn och tvättmaskinen funkar. Utifall Gun går först. Sån stark kärlek. Så många år tillsammans och vetskapen om att deras tid tillsammans inte blir så mycket längre till. Allt ställs på sin spets på ett vansinnigt rörande sätt. Allt blir viktigt och skört och nära. Och alla timmarna, dagarna, åren tillsammans blir nåt stort.

Det gör väldigt ont att tänka på att det snart kan vara över och förbi, det långa livet tillsammans. Både för Gun och Preben och för mig som ser programmet. Men det lär en sannerligen nåt om livet i allmänhet. För man kan ju aldrig veta när det är över. Såklart blir det mer naturligt för en som är 93 att tänka på att det inte finns så mycket tid kvar. Men ingen kan ju säkert veta hur mycket tid som tilldelats en. Och jag tänker att det hela handlar om relationer i allmänhet. Det behöver inte handla om ett äktenskap.

Se det här halvtimmeslånga programmet.

/Jenny

PS. Alla våra tips hittar du under taggen Trettiosju grader gillar här nedanför.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *