Tre favoritord

Idag känner jag mig sugen på att dela med mig av tre favoritord. Tre ord jag vill ha som vägvisare. Orden är mod, omtanke och närvaro. Klyshiga? Kanske. Det struntar jag i för jag gillar dom och jag bestämmer över mina ord. 

Mod
Jag vill så gärna va modig. Jag har kommit på att livet blir mycket härligare om jag vågar lite. Mod har för mig inget att göra med prestation. Det handlar inte om risker i bemärkelsen klättra uppför berg. Mod handlar för mig om att våga leva sitt eget liv, att våga fråga sig själv vad det innebär och sen lyssna ordentligt på svaret. Mod handlar om att orka stå emot normer och att tänka själv.

Omtanke
Jag vill så gärna va en omtänksam människa. Jag tycker att omtänksamheten för lätt glöms bort och puttas ner på listorna i vårt maxade samhälle. Jag vill också vara omtänksam mot mig själv. Ta hand om den lilla människan jag är. Den som inte orkar och förmår allt men som duger bra ändå. Som förtjänar att klappas på och som behöver vila och lek mellan varven. Helst av allt vill jag vara omtänksam mot andra. Jag vill vara den som lyssnar. Den som själv inte har behov att ta massa plats utan gärna släpper fram andra. Den som får förtroenden.

Närvaro
Jag vill så himla gärna va en närvarande person. En som inte fladdrar med blicken vid samtal. En som kommer ihåg vad som sagts. En som la märke till hur skogen såg ut och doftade under lunchpromenaden. Jag vill så gärna njuta av vardagens ögonblick och känna ända in i själen hur fina de är. Jag vill hinna tänka medvetna tankar om smått och stort.

Jag vet inte hur bra jag lyckas med ovanstående. Men jag gillar mina ledstjärnor. Dom får fortsätta följa med mig så blir jag kanske bättre och bättre. Och de tre hänger så tydligt ihop. Mod krävs för riktig omtanke. Närvaro krävs för riktig omtanke. Och så vidare.

Vilka är dina tre favoritord?

/Jenny

4 reaktioner på “Tre favoritord

  1. Närvaro är ett av mina favoritord! Och så Tillit. Att ha tillit till sig själv och andra. Tredje ordet blir Livet, klyschigt ja men det är ändå allt.

    1. Tack för att du delade med dig. Väldigt fina ord.

  2. Vilka härliga ord du valt! En fråga, betyder Närvarande att man också kommer ihåg? Jag är jätteduktig på att vara “Närvarande” och koncentrerad men jag är så “duktig” på det att det innebär att jag är “Frånvarande” för flera andra samtidigt…. if you know what I mean……? Då får jag dåligt samvete. Tröstar mig med att jag ändå är väldigt närvarande . På en sak i taget. Alltid något??

    1. Du har verkligen en poäng där. Det var lite som jag skrev om här i punkt 2: http://www.trettiosjugrader.se/blogg/loser-eller-vinnare/
      Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka här. Men jag försöker väl föra nån slags resonemang om just det här i inlägget. Svårt. Man vill ju komma ihåg. Men man kan inte vara allt. Och då föredrar jag närvarande i stunden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *