Blodet droppar

Ni fick inget tips förra veckan. Så då startar jag denna vecka med nån slags variant på tips. Det blir mer av ett råd. Ett mycket konkret sådant: Börja lämna blod om du inte redan gör det (om du har förutsättningar förstås)!

Jag var och lämnade blod förra veckan efter ett längre uppehåll för graviditeter, amning och allmän lathet. En stark känsla infann sig – vilken bra grej det är. Okej, lite läskigt också men det gör det nästan bara bättre appropå mod och omtanke. Så grym känsla av att bidra på nåt sätt. Att också kunna välja att skänka sin lilla ersättning till en välgörenhetsorganisation gör känslan dubbelt bra.

Ett par dagar efter att jag lämnat blod damp följande sms ner: “Tack! Det blod du gav har nu kommit till nytta för en patient. Hälsningar Blodcentralen” Herrejävlar vilken mäktig känsla. Mitt blod. Mitt blod har hjälpt någon. Och det enda det kostade mig var en timme av min tid. Nä hur jag inte har gett blod på ett par år blev helt ofattbart när jag fick den känslan.

Ha en fin måndag! Och anmäl dig som blodgivare om du inte redan är det.
/Jenny

3 reaktioner på “Blodet droppar

  1. En sak som nästan ingen känner till är att mycket av det insamlade blodet går till läkemedelsindustrin för att framställa/rena fram viktiga ämnen från blodet som inte går att göra på konstgjord väg. Också ett sätt att rädda liv. När jag först fick se det blev jag bestört och kände mig lurad, men nu tycker jag det också är fantastiskt.

  2. Vad fint! Jag gav blod när jag var yngre. Sedan flera år tillbaka har jag inte kunnat bland annat p g a anemi. Men jag har fått blod när jag varit som sämst – typiskt fantastiskt!

    1. Tack för din kommentar. Att ge och att få. Typiskt fin grej. /Jenny

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *