Fredagstankar

Idag kommer några lösryckta fredagstankar och funderingar från mig. Kanske kommer jag att fördjupa mig i något framöver. Vi får se. Detta är hur som helst saker som far i min skalle just idag. 

 • Varför är det så himla svårt att göra EN sak i taget? Det kräver verkligen träning. Många skulle väl också säga att det är bra att kunna ha många bollar i luften osv. Jag börjar ju dock bli mer och mer ett fan av närvaro och då är det väldigt bra att göra en sak i taget. Märker dock att jag har mycket svårt för detta.
 • Varför känner jag så lätt sorg och så lätt lycka? Varför tar jag så lätt in eländet men också tacksamheten? Måste jag ha det ena för att ha det andra? Jag börjar tänka att det nog är just så. Att det ena kommer med det andra. Både de härliga och de jobbiga känslorna och tankarna.
 • När timmar går utan att man märker det. Då måste man ha ägnat sig åt trettiosjugradersgrejer. Tänker jag. Det kan bli nån slags kvittens på det.
 • Det känns viktigt att synka sina livsval inom familjen och med sin partner. Men hur gör man egentligen det? Det känns som en utmaning för mig personligen här framöver.
 • Hur ska man tänka kring att leva ett enklare liv kontra att känna att man skulle vilja vara med och göra världen lite bättre? Hur hittar man balansen?

Vad snurrar i dina fredagstankar?

/Jenny

6 reaktioner på “Fredagstankar

 1. Din tredje punkt är vad jag kallar Flow. Flow är det bästa jag vet. När man glömmer tid och rum. Detta har jag lärt mig om flow: man är upptagen av något som man gillar, som man är ganska bra på, samtidigt som det är lagom utmanande. Man är i en perfekt balans av kompetens och utmaning. Man oroar sig inte, man vet att man kommer att komma vidare bara man stretar på. Plötsligt har timmar gått. Man upptäcker att man missat att äta. Kissa. Gå hem (eller om man är hemma, att röra sig ur fläcken). Man märker inte att det kanske värker här o där, kanske mer o mer. Man har inte tänkt en endaste liten tanke på sina vardagliga bekymmer (som plötsligt kan skölja över en igen när man går ur. ) Jag tror att man ska hitta nåt som ger en flow då och då. Det är ett underbart tillstånd. Några uppgifter som kan ge mig flow när det stämmer: jobba med fotoframkallning (100 år sedan men min första medvetna upplevelse av flow), fotoredigering, scrapbooking, forskning, skrivande, trädgårdsarbete, ridning. Kanske umgänge med vissa personer.

  1. Ja flow är det ju såklart. Älskar också flow.

 2. Nu tror jag att jag förstått något när jag läser min egen text. Antagligen är surfa och dataspel nåt som får många att uppleva flow. Det är kanske därför det blir så oerhört beroendeframkallande?

  1. Ja så måste det va. Tiden bara går. Man är helt uppslukad.

 3. När jag började läsa den här texten så fick det mig att skratta igenkännande. Gick en kort promenad och istället för att bara gå och njuta av naturen så läste jag bloggar samtidigt som jag gick.
  Lade undan mobilen när jag läst din fundering om att göra en sak i taget. Kan verkligen vara svårt ibland. Något jag verkligen måste påminna mig själv om.

  Jag har oxå funderat på det där med att synka mina livsval med min partner. Han har inte riktigt samma önskan om ett enkelt liv som jag har. Men tror och hoppas att vi ska kunna mötas i mitten med tiden. Det har varit ett område som fått mig att tvivla på om jag gör rätt i att stanna med min nuvarande partner eftersom vi har lite olika önskemål. Än så länge handlar det om frågor som går att kompromissa om så det är endast positivt att vara med varann, diskutera, och utvecklas tillsammans.

  Trevlig helg!
  Kram

  1. Tack för din fina och bjussiga kommentar. Känns så himla bra när vi kan dela med oss av våra tankar och ibland tvivel. Det är precis det vi vill att den här plattformen ska vara till för. Hoppas din helg varit fin och hoppas du vill fortsätta hänga med oss (och gärna fortsätter kommentera). Ha en bra måndag i höstrusket. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *