De fantastiska kreatörerna

Vi älskar de fantastiska kreatörerna med drömmar om och strävan mot ett trettiosjugradigt liv – för sig själva, för andra, för planeten. Just nu är det följande människor som står bakom utbudet i vår butik:

Annastina Lundstedt
Creation of Annafina drivs av skräddaren Annastina Lundstedt. Hon konstruerar sömnadsmönster, designar och syr produkter, tar beställningar och konsultuppdrag inom textil. Dessutom leder hon sykurser och workshops i sin ateljé i Gävle. Hon kan hjälpa till med att göra ändringar och lagningar i plagg för att förlänga användningstiden. Hon jobbar med miljön genom att oftare välja ekologiska och återvunna eller återbrukade material. Annastina erbjuder ett schysst alternativ till hetskonsumtionen med smutsiga arbetsvillkor för sömmerskor i fattiga länder.

Creation of Annafinas instagram

Ebba Klara Eriksson
Mårda vill hitta alternativa lösningar till plast. Därför har vi skapat vår egen hållbara livsmedelsförvaring. Våra produkter är gjorda av återanvända bomullstextilier och bivax från lokala producenter. Av textilierna syr vi förvaringskärl för olika användningsområden. De formanpassade kärlen impregneras sedan med bivax. Resultatet blir böjbara kärl, som är utmärkta att förvara livsmedel i.

Mårda grundades sommaren 2016 av Ebba Klara Eriksson. Idén har växt fram ur en familjetradition av kärlek till det råa materialet. Mårda springer ur den ungdomliga kraften av miljömedveten revolution. En uppmuntran att inte slänga, utan att använda de vackra material vi har runt omkring oss – om och om igen.

Mårdas webbplats
Mårdas instagram

Elina Dahl
Elina skapar skandinavisk design för levande, kreativa hem. Färg, form och det handritade uttrycket står i fokus. Enkla former möter grafiskt svart och milda, jordnära toner. Elinas design är tillverkad med hänsyn till miljön, människor och världen runt omkring oss.

Elinas webbplats
Elinas instagram

Ellen Nordgren
Förläggare, författare och fritidspedagog från Skåne som sedan många år bor i Stockholm och driver egna bokförlaget Supernova Förlag och familjeförlaget Kalejdoskop Förlag. Ellen är en driven social ensamvarg som under sjukskrivning för utmattningssyndrom skrev och senare gav ut boken “stäng av mig” om sin stress. Hon frilansar som redaktör och korrekturläsare åt andra förlag och strävar efter ett downshiftat, hållbart liv med mycket fri tid att lägga på sitt skapande och på att vara i naturen.

Ellens webbplats
Ellens instagram

Frida Karlsson
Frida Karlsson driver företaget Fridas Fabrik och hon tillverkar bland annat handgjord keramik och gör illustrationer. Hon har sin bas i Falun, men studerade under förra året konsthantverk vid Ingesunds folkhögskola. Fridas arbete genomsyras ofta av feminism och kvinnokraft, och hon tilltalas av att göra bruksföremål med ett politiskt budskap.

Fridas Fabriks webbplats
Fridas Fabriks instagram

Hanne Aune
Hanne är illustratör och grafisk designer med ett ständigt behov av att skapa nya saker. Samtidigt har hon ett starkt moraliskt och etiskt sinne, så det som skapas måste vara till nytta och får inte påföra skada. Därför är Hanne Aune Remixed en perfekt lösning. Att använda det som redan finns och göra om det till något nytt, antingen det är en ny design eller ett nytt motiv, känns rätt i hela magen.

Hanne Aune Remixed är helt i början av sitt liv, och Trettiosju grader är den första webbshoppen det finns på! Följ #hanneauneremixed på instagram för att hålla dig uppdaterad.

Hannes webbplats

Katarina Kvist
Katarina Kvist skapar konst och design och säljer originalmålningar och konsttryck. Hon säger om sitt måleri att det är avslappnande och ger energi att kunna göra färgrika och glada målningar stället för mörka och ångestfyllda. Det finns allt för mycket sådant på nyheterna och i vår vardag.

Katarina driver Kirra art and design. Ordet KIRRA kommer från tanken att “fixa” något alltså “kirra” något. Det passar bra för Katarina som gillar att fixa saker. Fixa den där designen eller måla en tavla till ett speciellt tillfälle, skriva en barnbok till sonen eller vad som nu skulle kunna fixas.

Magdalena Maggis Johansson Wahlberg – “Magaloogi”
”Handen ska synas” så sa Karin Larsson i Sundborn om sina textilier. Detta är även Maggis ståndpunkt. Hennes textila produkter är gjorda med glädje och kärlek till färg och form, utan pekpinnar och perfektionism. Maggis har ett hållbarhetstänk i att ta tillvara de material som redan finns och göra något användbart av dem.

Alla hennes produkter är tillverkade i återbrukat material. Detta betyder inte att allt är gammalt. Ibland kan t ex nytillverkade tyger finnas med, men de är aldrig köpta direkt i butik utan köpta på loppis eller skänkta/ärvda. Maggis textilier finns endast i unika exemplar speciellt framtagna för Trettiosju grader.

Maja Meurling
Maja Meurling är designer som vill skänka lekfullhet och pepp till ditt hem med roliga och vackra illustrationer. Maja inspireras av söta djur, pastelliga färger och vardagens oglamourösa strul och adderar lite sagokänsla och en hel del girl power!

Majas webbplats
Majas instagram

Malin Johansson
Manucraftum är Malins företag och låtsaslatin för handens verk. Hon vill att hennes produkter ska vara på riktigt. Rakt igenom. Från idé till material och kvalitet. Och utrustat med en twist, ett extra lager. Som när man hittar en sak någon annan gömt eller en speciell sten på stranden. I fodralet som finns i vår butik skickar Malin med en hälsning från Japan och en blinkning till historien och Hälsingland. Botten är vikt i origamiteknik.

Tyget är vävt på Växbo lins hundra år gamla vävstolar, designat för oss i nuet i ett material som använts i tusentals år. Du får en pust mindfulness och lugn på köpet. Slit det med hälsan och själen, hälsar Malin.

Stella Hildebrandt
Stella Hildebrandt driver Hildebrandt Sustainable Living som hjälper privatpersoner och företag att kunna fokusera på det viktiga i livet samt erbjuder miljömedvetna flergångsprodukter i tyg. Stella håller även kurser och workshops och erbjuder även tjänster för privatpersoner och företag som vill bli bättre på att verka hållbart.

Stellas webbplats
Hildebrandt Sustainable Living instagram