We can’t do it

Veckans tips blir dokumentärserien We can’t do it på SVT play. Serien tar upp det allt mer utbredda utmattningssyndromet som hårdast drabbar kvinnorna. I tre halvtimmeslånga avsnitt möter vi kvinnorna bakom statistiken.

Den här serien berör mig så mycket. Jag blir så ledsen. Så vansinnigt beklämd. Jag kan för mitt liv inte fatta hur det kan ha blivit såhär. Kvinnor i mängder går sönder, förstör sina liv. Jag blir förbannad. Det kan inte få fortsätta. Vi är värda nåt bättre. Vi borde kunna ha det så mycket bättre. Tankarna snurrar. Jag vill få grepp om situationen. Varför? Vad ska vi göra åt det?

Jag tänker på min egen situation, hur jag blir ännu mer beslutsam om att skapa mig ett liv jag mår bra i. Att jag är värd det. Jag tänker på mina döttrars situation och blir livrädd. Tänker att jag måste försöka skydda dem mot alla dessa vansinnesfaktorer som kan förstöra deras liv med all press och stress, alla krav och förväntningar. Jag tänker på min mammas situation, hur hon faktiskt inte alls hade samma pressade och maxade liv. Jag undrar hur det kan ha gått så snett så snabbt. Jag tänker att det här  är en viktigt del i Trettiosju graders verksamhet framöver. Ta reda på. Försöka förstå. Försöka hitta alternativen. Alternativen som människor kan må bra i.

Jag kan bara starkt rekommendera att se dessa tre program. Gör det.

/Jenny

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *