Slå på radion

Jag har som mål att efter varje möte med en annan människa tänka på något jag fick med mig från vårt möte. Ibland lyckas jag med denna medvetna tankeövning, ibland inte. Två av mina möten senaste veckan har gjort mig uppmärksam på exakt vad trettiosju grader handlar om – att lyssna inåt och att sedan välja själv utifrån det. Men också hur himla svårt det är. I ett av mötena nämndes “den inre radion” och de orden följde med mig.

Såhär – det är asviktigt att försöka lyssna på sin inre radio. Vad sänder den ut, vad vill den säga mig? Men jag tänker att allra först måste man komma ihåg att SLÅ PÅ sin radio. Jag tror att många inte ens har hittat on-knappen eller ens letat efter den.

När man väl hittat on-knappen så tänker jag att det är banne mig inte lätt att höra den när det brusar så mycket runt en hela tiden. Jag kan själv känna att jag trots nån slags medvetenhet om att jag har den här radion inte särkskilt ofta lyckas höra den. För det är ju alltid minst tre andra kanaler igång samtidigt. Konstant “mamma mamma mamma”, telefonen plingar, hunden vill ut, TVn är på, ja men du fattar. Så jag undrar, hur 17 ska jag höra min egen radiokanal? Jag pallar inte att höja volymen hela tiden, för då höjs bara volymen på dom andra kanalerna också. Jag får tinnitus. Jag pallar kanske inte heller att alltid ha radion på, ibland vill man ju bara va.

Jag tänker att jag kanske ska prova att medvetet slå på min radio då och då, skaffa mig utrymme för att lyssna på den i alla fall vid vissa tillfällen under dygnet, veckan och året. Nynnar den på förnöjt eller surrar den ilsket och vill byta frekvens? Jag tror att om jag gör det här så kommer jag minska risken för att batterina tar slut helt, sladden dras ur eller att jag helt enkelt lyssnar på nån skitkass 80-talsdänga, eller ännu värre – reklam, när jag egentligen bara vill höra min egen spellista.

Hur går dina tankar kring detta? Lyssnar du på din inre radio eller brusar det för mycket runt dig?

/Jenny

2 reaktioner på “Slå på radion

  1. Klockren liknelse.
    Mycket brus, yttre brus, inre brus…. Däremellan korta korta tillfällen fullständigt kristallklart ??. Då insikter faller ner som självklarheter!
    //Kristina

    1. Tack för din kommentar. Ja man måste nog försöka förlänga dom där korta tillfällena utan brus. Om man kan. Det lilla jag känt på den känslan ger mig mersmak.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *