Parul Sharma i allmänhet och Vems agenda? i synnerhet

Veckans tips är viktigt. Appropå att orka ta bort skygglappar och skaffa sig marginaler för att engagera sig i viktiga frågor så vill vi varmt rekommendera podden Vems agenda? Podden vill öka medvetenheten om agenda 2030 men också visa att man kan bidra i dessa frågor.

Vems agenda? görs av företagsnätverket CSR Sweden och människorättsjuristen Parul Sharma är den som leder oss genom samtalen. Podden baseras på agenda 2030 och de 17 hållbarhetsmålen. Det här är tunga ämnen och svåra frågor. Men om du på nåt sätt tänker försöka sätta dig in i vad det här innebär så gör det genom den här podden!

Varje avsnitt behandlar ett av målen. Vems agenda? är så himla smart utformad. Parul har liksom sugit ut essensen ur varje mål och vi får det bästa smörgåsbordet av relevanta gäster och frågor som ger konkreta svar. Vi får Sverige-inom-Sveriges -gränser-perspektivet och vi får Sverige-i-världen-perspektivet. Vi får frågan behandlad ur individperspektiv, ur samhällsperspektiv och ur företagsperspektiv.

Efter att ha lyssnat på avsnittet om fattigdom (mål 1) så känner vi verkligen att – ja, detta berör mig och ja, detta är på riktigt, det är inte bara nåt politiskt mumbojumbo som jag inte behöver lyssna på eller ta till mig av. En viktig poäng som tydligt når fram och fastnar i medvetandet är att fattigdom omfattar fler dimensioner än den ekonomiska. Det handlar mycket om ett utanförskap.

Vi får konkreta råd av gästerna. I avsnittet om fattigdom tar vi med oss dessa mycket konkreta råd.

  • ställ krav på din egen arbetsgivare att tänka på rättvisa villkor i sina upphandlingar
  • ta samtalet på ett nyanserat sätt med grannar eller på arbetsplatsen
  • gå med i organisationer t.ex. BRIS och Rädda barnen
  • sätt dig in i frågorna och lär dig mer
  • involvera dig i idrotts- och föreningsliv
  • ta det egna ansvaret för de produkter och tjänster du köper

vemsagenda

Vi tycker såhär:

Parul-Sharma

Parul Sharma
Såhär är det. Parul är en av Trettiosju graders stora förebilder. Hennes kombination av kompetens, hjärta, själ, jävlaranamma och engagemang är något som vi beundrar så mycket. Och inte på ett piedestalsätt utan på ett människatillmänniska sätt. Hon får oss att känna att vi kan också och vi får hopp om världen genom hennes sätt att vara och verka. Två ord följer oss allt oftare – mod och omtanke. Man kan säga att Parul är dessa ord i en person.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *