Mot ett trettiosjugradigare liv

Vi pratar mycket om ett enklare liv med lugnare tempo här på bloggen. Om att göra medvetna val och att låta jobbet styras av livet och inte tvärt om. Så vad tar vi själva för steg på den här resan? Jag tänkte att jag skulle skriva några rader om var jag är just nu.

Förra veckan skickade jag in mitt uppsägningsavtal till min arbetsgivare sedan tio år. En trygg anställning på ett globalt företag ska avslutas. En attraktiv tjänst ska sägas adjö till. Självklart har jag blandade känslor kring det hela. Jag är inte personen som gillar förändring allt för mycket. Kanske därav den tioåriga anställningen. Men den här förändringen känns helt rätt. Det enda jag vet är att jag under första halvan av nästa år har ett konsultuppdrag en dag i veckan.

Utöver det uppdraget så är det Trettiosju grader AB som gäller. Våra planer kanske inte är storslagna för världen men för oss är dom just det. Vi vill att Trettiosju grader ska möjliggöra en livsdesign som ger oss och andra maximal känsla av tidsnöjdhet, med inre och yttre hållbarhet och medmänsklighet som utgångspunkt. Vi tror att det är möjligt att forma våra jobb efter våra liv och vi tänker att livet är för kort för att inte våga prova. Hur ska vi veta om vi inte provar liksom? Vi kommer att jobba med tjänster och produkter som ligger oss nära hjärtat. Mer detaljer kring vad Trettiosju grader AB kommer att syssla med kommer i ett inlägg framöver.

Det är mycket jag skulle kunna oroa mig för. Pensionen. Inkomsten. Karriären. Allt det praktiska kring att ha sitt eget AB. Men jag väljer faktiskt att ge blanka fan i att oroa mig för det. Kan låta naivt. Kan också låta otroligt smart faktiskt om jag får säga det själv. Jag känner mig trygg i mina drivkrafter, min kompetens, med min kompanjon och i min kropp och själ. Så då tänker jag välja att lita på att det här kommer att bli bra. Ytterligare en faktor till att jag vågar hoppa av en fast anställning är att jag har upptäckt att det finns en stor frihetsfaktor i att lära sig leva på lite mindre pengar. Här har jag massa mer att lära, fler åtgärder att ta till. Men på det stora hela har jag verkligen fått en stor fet insikt om att tid och frihet är viktigare än pengar.

Det kommer att bli mitt medvetet valda yrkesliv. Som förhoppningsvis mest känns som liv. Jag känner mig också helt prestigelös om jag skulle behöva ta ett extraknäck här och där. Målet är att tjäna tillräckligt för att kunna leva det (enligt mig och min familj) goda livet. Ett annat mål är att sträva mot att jobba ungefär tre dar i veckan och vara ledig fyra. Vad som nu menas med jobb och ledig. Jag vill alla dagar ägna mig åt meningsfulla saker. För mig själv, min familj, mina kunder, mina medmänniskor.

Har du några råd eller tankar att skicka med mig vidare på min färd?

/Jenny

 

15 reaktioner på “Mot ett trettiosjugradigare liv

 1. Låter fantastiskt bra ❤ vi strävar åtminstone mot att minska våra utgifter så att vi därmed inte behöver slita mer än absolut nödvändigt med jobb (anställning) framöver
  Kraaaaaam

  1. Du är en klok en du Cilla. Tack för att du läser och kommenterar. Att minska på utgifter är så smart. Kram

 2. Grymt.
  Fortsätt inspirera.
  Tid är guld.
  Livet är en gåva. Många missar att leva tills det är försent.
  Anneliestahl.com

  1. Tack för din fina kommentar. Vilken superhjälte och klok person du verkar vara. Så tacksam att du läser och kommenterar.

 3. Grattis! kul! Kommer blir superbra 🙂
  Bygg en buffert både i företaget och privat så behöver man inte få panik eller bli stressad om jobb/inkomst uteblir.
  Tacka nej så det inte blir för mycket jobb. Har flera småföretagarkompisar som inte vågar/kan tacka nej och så jobbar de 80 timmar i veckan fast de kanske hellre hade jobbat 20-30 och gjort annat resterande tid.

  1. Tack för grattis och väldigt kloka råd. Dom ska få vara med mig. Så tacksam för din kommentar och för att du läser bloggen.

 4. Låter vist och bra! Passa på att leva. Det går att klara sig på väldigt lite pengar när man har tid (att laga sin mat från grunden, kanske odla den också, köpa begagnat, minska på resor….)

  1. Tack för din kommentar. Ja jag ska fortsätta utmana mig på den fronten och jag är som du övertygad om att jag kan klara mig på lite pengar. Älskar den insikten.

 5. Hej Jenny!
  Vad inspirerande att läsa! Det bästa råd jag kan ge är att fortsätta tro på dig själv och att det är möjligt att designa sitt eget liv på det sätt som passar en bäst. Det är i alla fall vad jag peppar mig själv med, har bokat möte med chefen på måndag för att se om jag kan dra ner rejält på arbetstid, annars blir det uppsägning. Våndas hela helgen, jätteläskigt, spännande och jätteroligt på samma gång!

  1. Tack för din otroligt fina kommentar. Och tack för råden. Jag håller så mycket med dig. Men jag behöver sannerligen påminnas om de råd du ger. Jag håller tummarna hårt för dig att det går bra på mötet med chefen. Om hen inte går med på att sänka arbetstid så är det hens förlust om du säger upp dig. Så modigt av dig. Så klokt. Vore härligt om du vill dela med dig av hur det går för dig framöver och om vi kan hjälpas åt att fortsätta peppa varann. Kram

 6. ❤️

 7. Välkommen till livet i frihet.

  Ett råd kan vara att fundera igenom vilken struktur – det du kanske vill slippa till viss del – du ska ha på livet nu. Hur ser en fri dag ut och hur ser en arbetsdag ut, är exempel på frågor som är bra att fundera igenom.

  Grattis till ett nytt liv!

  1. Tack för välkomnandet. Och tack för klokt råd. Ja jag behöver nog fundera över det. Har kommit på just det – att för att jag ska må bra i friheten så behöver jag nån slags struktur. Så jag ska försöka hitta den, strukturen.

 8. Bra gjort, lycka till!

  Och tack för tipset om Tomas Sjödin – jag intervjuade honom om vila och det blev ett helt reportage på temat i Dagens industri igår. Finns inte digitalt än men leta upp en lördagstidning!

  1. Jag har läst reportaget. Så fint! Tomas är så vansinnigt klok och har varit med om så mycket. Tack för din kommentar. Så tacksam för alla som läser och kommenterar. Och säg bara till om du vill göra ett reportage om Trettiosju grader 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *