Mot ett något ovisst och väldigt roligt 2018

Så har vi nu suttit ett par dagar och funderat och reflekterat kring Trettiosju grader ABs planer för 2018. Vi har budgeterat, prioriterat och strukturerat. Drömt och visionerat.

Det jobbet har lett till en del utkomster och tankar som vi gärna vill dela med oss av. Dels för att det känns kul att dela vad vi pysslar och tänker pyssla med. Dels för att det är viktigt för oss att få lufta en del tankegångar om själva jobbandet och företagandet. Det som ju är en viktigt budskap för Trettiosju grader att prata om och som vi nu i våra egna liv måste förhålla oss.

I våra samtal väcks som sagt tankar. Tankar om balansen som är så svår att få till. Tankar om vad som är att vara företagare för oss och vad vi påverkas av för normer. Det är väldigt lätt att vi blir stressade över ett antal saker. Hur ska pengarna in? Hur ska vi veta om hur det ena leder till det andra? Jobba mycket i början? Ta på sig extra uppdrag? Ge saker tid? Mycket handlar om avvägningen mellan planerande, strukturerande, budgeterande ställt mot flyt, lust och tro på att saker kommer falla på plats och ordna sig längs vägen.

På det mer konkreta planet så har vi tusen idéer och planer och det är kul att få börja realisera dessa. 2018 kommer vi bl a:
– starta vår webbshop som gör gott. I den finns noga utvalda produkter och tjänster med ledorden hållbarhet och kreativitet. En betydande del av vinsten kommer att gå till välgörenhet. Håll utkik under våren!
– föreläsa och samtala om bl a livsdesign, tidsnöjdhet och inre och yttre hållbarhet. Kontakta oss om du vill anlita oss till ditt företag eller organisation eller nån annan grupp i ditt privatliv!
– sträva efter att få skrivuppdrag på trettiosjugradersteman och ämnen. Vet du något forum där våra typer av texter skulle passa, hör gärna av dig!
– fortsätta blogga, instagramma och Facebooka och på vårt sätt utveckla dom här kanalerna. Hoppas du fortsätter hänga med oss och snacka med oss! Kanske vågar vi oss på en del rörligt material under året också.
– Bli med kontorsplats. Hoppas vi.
– Jobba med härliga människor. Vansinnigt viktigt och en kristallklar medveten tanke hos oss.
– Låta livet ta plats.

Har du nåt medskick till oss kring tankarna att driva nystartad verksamhet? Och kom gärna med åsikter (och hejarop!) kring våra konkreta planer för det här året, det skulle betyda massor.

/Malin och Jenny

PS. Vi kommer inte att släppa planerna på en podd. Men vi har insett att vi just nu inte mäktar med att producera den så den står över listan för framtida projekt.

8 reaktioner på “Mot ett något ovisst och väldigt roligt 2018

 1. Känner igen mycket av tankegångarna! Många ideér, mycket som ska planeras, mycket som måste prioriteras och så ska livet få plats.

  Jag vill också bli med podd. Får se om det realiseras det här året 😉

  Jag hör av mig till er om en grej.. 🙂

  1. Tack för kommentar! Vad spännande att höra vad du vill höra av dig om! Mejlar du eller?! Ha en fin dag!

   1. Hej,

    Ja, jag mailar er 🙂

 2. Heja och lycka till!

  1. Tack snälla!

 3. Lycka till! Kul!! Har ni något partneravtal sinsemellan, nyfiken? Har en bitter erfarenhet på nära håll där det hade varit klokt att ha saker bättre på pränt.

  1. Tack! Ja vi har ett kompanjonsavtal på finslipning. Tack för att du delar den tanken med ett konkret råd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *