“Minimalism” och “Sista skörden”

Den här veckan vill vi tipsa om två aktuella dokumentärer. Den första är “Minimalism: A documentary about the important things” på Netflix och den andra är “Sista skörden” på SVT Play.

“Minimalism: A documentary about the important things” tycker vi inspirerar till ett enklare liv. I dokumentären ligger fokus på två amerikaner som levt karriärslivet men hoppat av. Deras historia varvas med experters kommentarer och andra människors berättelser på temat. Som de säger “Livet är inte alltid lätt (easy). Men det kan vara enkelt (simple)”. Vi gillar också deras budskap om att leva ett intentionsstyrt liv. Det går mycket i linje med Trettiosjugraders-tänket. Du kommer vilja flytta till ett mini-hus och ha dina ägodelar nedpackade i två väskor efter att ha sett den här dokumentären. Så se den om du har Netflix! Annars finns mycket material att ta del av på the minimalist’s webbplats (blogg och podd bl.a.).

“Sista skörden” är en tung men viktig dokumentär. Den handlar om hur den industriella livsmedelsproduktionen utarmar vår matjord. Filmen beskriver hur det här påverkar näringsinnehållet i maten och att näringsbrist kan vara orsaken till det vi kallar välfärdssjukdomar. Ett citat ur dokumentären som är väldigt talande: “Utan jord inget liv, utan liv ingen jord”.  Detta är verkligen en måste-se-dokumentär. Du kommer att vilja odla själv eller åtminstone aldrig köpa nåt annat än eko efter att ha sett denna. Vi måste banne mig börja ta ansvar nu för hur vi tar hand om vår fina planet och våra kroppar.

Kom ihåg att om du vill läsa alla våra tips så nås de via taggen Trettiosju grader gillar nedanför det här inlägget.

/Malin och Jenny

2 reaktioner på ““Minimalism” och “Sista skörden”

  1. Såå bra “Sista skörden” ! Trots en enkel dokumentär så är den väldigt informativ och rätt på liksom! Den fick mig att tänka till.

    1. Mm den är jobbig men väcker tankar. Vi måste fan skärpa oss, typ så.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *