Lyssna på Oskar!

Veckans tips blir ett musiktips. Musik i allmänhet betyder mycket för mig. Jag gillar artister som har trettiosjugradersbudskap. Oskar Linnros är en av dem.

Jag och min man var på hans konsert i helgen. Och då fick jag ännu mer bekräftat, Oskar är så mycket Trettiosju grader. Hans texter. Hans sätt att vara. Det var en modig person vi fick se och höra. En person med hjärtat på rätt ställe. En snäll person. Han vågade låta det tystna. Han vågade lyfta fram andra. Han vågade det annorlunda.

Låtarna på albumet “Väntar på en” har så mycket av Trettiosju graders tankar. Lyssna på ‘Gåapagå’ och fundera på om alla apor verkligen måste gå åt samma håll!?  Lyssna på ‘Bäst’ och fundera på om det kan få va okej att känna sig bäst trots att man inte vet vart man är på väg. Att våga gå trots att det känns ovisst. Att man inte behöver va rädd (bara beredd). Lyssna på ‘Fri’ och fundera på om inte friheten är en väldigt enkel sak som finns inuti varje människa. Om man bara vågar lyssna inåt. Om man bara vågar se. Och hur mycket Trettiosju grader är det inte över textraderna:

“Allt jag nånsin ägt är tid.
Jag har allting inuti.”

Jag tänker på att sånt som jag sett som lulllull, kulturellt flum och extra lyx faktiskt kanske är mer nödvändigt och basalt i livet än vad jag tidigare fattat. Människor behöver kultur, estetik och influenser av olika slag. Vi behöver intryck som inte är gjorda av en maskin eller en dator. Som inte är perfekta och raka i kanterna. Jag märker att jag mår bra av att höra saker, känna saker, se saker. Som ger mig olika känslor och intryck. Det gör livet mer levande.

Lyssna på Oskar Linnros!

/Jenny

2 reaktioner på “Lyssna på Oskar!

  1. Som jag lyssnade på från balkongen när jag pendlade fram och tillbaka till lasarettet med och utan mamma …. Vissa dagar kändes som man såg allt från en balkong och jag önskade att vi kunde sno en bil så att du blev fri… (hjälpte henne dock att sno en galge ??)

    1. Tack för din fina kommentar. Ja, den låten är speciell för oss. Påminner om den tiden. Kram Jajja

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *