Loser eller vinnare?

Det kom en insikt. När jag och Malin pratade igår så hade jag glömt att vi pratat om att ta en jobbdag kommande helg. Jag sa att jag typ känner mig dum i huvet. Men kanske är det inte så?!

När jag tänkte på det hela efteråt så inser jag att jag har ändrat helt förhållningssätt till kalendern under mitt tjänstlediga, downshiftade år. Jag har mycket mer luft i schemat vilket verkar göra att jag inte funderar särskilt långt fram i tiden vad som ska ske och kan träffa personer hyfsat spontant och med kort varsel på ett annat sätt än jag kunde förut. Kalenderns vita fält verkar alltså leda till att jag faktiskt lever mycket mer i nuet som det så klyschigt heter.

Två tankar kring detta fenomen:
1. Det skaver att säga att man har mycket luft i schemat. Och det här skavet kommer inte inifrån min själ (den säger tvärtom och hejar glatt på när schemat är glest!) utan från en av mina gamla antagonister – normen. Det här är inte en premierad grej i vårt samhälle, det känns som att man ses som en loser om man har tomt schema.
2. Det känns konstigt och nonchalant att inte komma ihåg att vi skulle ses i helgen. Jag som dessutom är väldigt punktlig och plikttrogen till min natur. Men om man tänker ett varv till så kanske det var ett friskhetstecken. Inte så att jag aldrig ska kunna komma ihåg eller passa en tid, men kanske har jag faktiskt börjat programmera om min hjärna till att ta en dag i taget. Inte tuffa på i de konstruerade spåren som säger att livet måste bestå av en massa åtaganden på bestämda tider. Men här är det återigen normen som gör att jag känner mig dum när jag inte har koll på alla datum och klockslag. Känner mig dum till och med gentemot min bästa vän som också strävar mot ett liv som inte är så fullmatat.

Hur tänker du kring det hela? Har du tomt eller fullt i agendan?

/Jenny

1 reaktion på “Loser eller vinnare?

  1. […] Vet inte om detta inlägg kanske kan ge nåt för den här frågan: http://www.trettiosjugrader.se/blogg/loser-eller-vinnare/ […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *