Livet på en filt

Vi märker att vi båda är på väg in i sommarlivet. Vilket kanske innebär något lägre tempo här inne på bloggen. Det får va okej. Vi får leva som vi lär. Appropå sommar, så tänkte jag göra en liten sommarreflektion. Jag älskar nämligen livet på en filt. Och tänker att detta fenomen talar till mig även på ett större plan.

Såhär. Jag har tänkt på hur tillfreds jag är när vi spenderar en dag på nån slags utflykt som innebär en dag på en filt. Vi får med oss det vi behöver. Det nödvändigaste och kanske lite till. Som ger oss en liten guldkant. En härlig matsäck. Badkläder. Kanske pennor och målarböcker. En kortlek. En filt till att svepa över oss. En kudde. Ett gosedjur. Jag älskar känslan av att vi kan bära med oss allt vi behöver. Vi klarar oss. Vårt kungarike är vår filt. Vi gör små utstickare, ner i vattnet, ut i lekparken, sen samlas vi igen på filten. Tar nåt att äta. Pratar lite.

Jag tänker att det här säger nåt om livet i stort. Det är såhär vi mår bra av att ha det. Rimligt med grejer. Närvaro. Tid tillsammans. Nära naturen. Och barnen bekräftar ofta att det är såna här aktiviteter som är det allra bästa med sommarlovet.

Hur ser din sommar ut? Spenderas den på en filt eller flänger du runt?

/Jenny

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *