Lerins lärlingar

Kanske ingen har missat det här programmet, jag vet inte. Men det går inte att INTE tipsa om Lerins lärlingar på SVT. Programmet som handlar om konstnären Lars Lerin som anordnar en konstskola för en grupp personer med funktionsvariationer. Vilket program.

Dels är det Lars. Lars är helt enkelt en fantastisk person. Hans sätt att möta människor är det sätt jag vill möta människor på. Ödmjukheten. Hans egna utmaningar i att göra det här projektet. Hans egen livsresa för att hitta sin plats i den här världen. Sen är det deltagarna. Vilka underbara personer. Jag känner starkt att jag skulle vilja ha en vän som Jessica t.ex. Jag känner mig så taggad på att möta fler människor utanför normen. Jag kommer att få göra det framöver och det kommer att bli så bra. Det jag också fastnar för i programmet är själva måleriet. Jag som inte alls målar eller tecknar känner mig sugen på att göra det. Programmet har fått mig att tänka att det skulle ge mig massor. Att måla måste va bra för själen i sig självt, själva penseldragen liksom. Hur resultatet blir spelar mindre roll.

Jag har verkligen njutit av varje minut av det här programmet. Som en förälder till en av deltagarna så fint sammanfattar det i sista avsnittet: “Jag tycker att det är så fantastiskt att få se alla variantioner av begåvning som bara får sprudla.”

/Jenny

 

2 reaktioner på “Lerins lärlingar

  1. Oj, vad jag håller med! Vilket totalt finstämt och läkande program med en syn på människor som hela och fungerande precis så som de är, och syn på konst som något alla kan utöva bara för glädjen att få uttrycka sig.

    Gillade speciellt hur peppande alla var mot varandra, det lärde jag mig massor av och fortsatte att öva på att måla själv av bara farten.

    Heja dig, Jenny, om du skulle bestämma dig för att prova att skapa med en pensel. Men annars är ju den här bloggen också ett sätt att måla med ord, uttrycka känslor och tankar och utvecklas framåt 😉 Lycka till!

    1. Tack för din fina kommentar som precis sätter fingret på vad jag kände när jag såg programmet. Ja du har så rätt, bloggen är också ett sätt att få utlopp för kreativiteten. Ha en fin dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *