Kraften i att få

Vi funderar en del över hur vi ska förhålla oss till det här med företagandet och sociala medier. Vi vet att det finns fler som oss men ofta dränks vi av budskap från superproduktiva, hurtiga, pengadrivna entreprenörer som sprutar ut innehåll i alla kanaler hela tiden. Vi är inte som dom. Och hur ska vi då nå ut i floden?

Men. Två dar efter varann kommer det direktmeddelanden från två fina människor på instagram. Två kvinnor som berättar att dom gillar oss och vill ge oss instakärlek. Båda har mycket större konton än vårt. Vi kommer aldrig att kunna ge massa följare tillbaka. Så det vi kan ge är vår kärlek tillbaka i det här inlägget.

För det är något så jäkla stort och fint och kraftfullt i att få den här direktkontakten med någon som vi inte känner. Någon som tror på oss och vill hjälpa oss på vår resa mot våra trettiosjugradiga liv. Kraften i detta får tvivlen att blekna en aning. Det kanske går. Vi kanske också får va med i floden av input som vi dränks av varje dag. Vi kanske faktiskt får vara som vi är. Kanske det till och med kan va befriande med en udda fisk som inte flyter med strömmen utan som väljer en egen flodfåra och plaskar på i sin egen takt.

Det är nåt med det här fenomenet. Att människor hjälper varann helt utan konkurrenstänk. Att bara lyfta upp nån annan för att man vill det. Helt utan tanke på att få nåt tillbaka. Vi tänker att dom här kvinnorna måste ha marginaler i sina liv för att 1. i floden hinna ta till sig av våra budskap 2. tänka tanken att de gillar oss och vill kontakta oss 3. faktiskt kontakta oss och sen ta sig tid att ge instakärlek. Det är ju exakt såna vi vill vara. Att ha tid och ork att se människor, att ge till människor. Därför kommer det här inlägget till. Vi tänker att det är det finaste vi kan ge.

Så, tack @planbokssmart och @theswedishminimalist. Tack för nya följare. Men framför allt tack för den fina kontakt vi har fått oss emellan. Tack också för insikten om att vi behöver inte sträva efter flest antal följare. Det går att göra på andra sätt. Om det fanns fler som er i världen så skulle världen helt säkert va en bättre plats.

/Malin och Jenny

PS. Facebookgruppen Heja livet är ett fint exempel på detta, kvinnor hjälper varann, lyfter varann utan konkurrenstänk. In och läs gruppbeskrivningen. Så himla fin och bra. Det får bli veckans tips för alla kvinnor.

1 reaktion på “Kraften i att få

  1. Så härligt att folk bjuder på sig! Spännande med alla olika inriktningar som väcker nya tankar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *