Kalles sex liv

Den här veckan känns det givet att tipsa om programmet Kalles sex liv. I sex halvtimmeslånga program träffar programledaren Kalle Zackari Wahlström människor som valt ett annat sätt att leva på.

Programmet handlar om människor som har vågat bryta ett mönster och tagit sig ur ekorrhjulet. Vi har sett de tre första avsnitten. Och vi gillar det. Vi är ju inte på något sätt så extrema som personerna som porträtteras i programmet. Men programmets tema och angreppssätt känns så Trettiosju grader. Kalles frågor känns precis som våra. Han frågar sig om det finns andra sätt att leva. Som gör en lyckligare. Frågeställningarna presenteras på nån slags naivt men väldigt äkta sätt. Vi fattar precis.

Och slutklämmen på avsnitt två blev något som vi tar med oss. Kalle beskriver att David som porträtteras  i avsnittet lever sitt liv “med flit”. Han menar alltså att han har fattat medvetna beslut. Tagit reda på vad det är han egentligen vill här i livet och gjort aktiva livsval. Han låter inte livet bara hända. Älskar det säg:et. Exakt så. Vi vill leva med flit.

In och titta om du inte redan gjort det!

/Malin och Jenny

2 reaktioner på “Kalles sex liv

  1. Leva med flit är ett mycket bra uttryck, det missade jag i programmet. Trevliga program, helt klart. Får en att tänka till en extra gång.

    1. Ja visst är det ett bra program och visst var det ett bra uttryck. Man vill ju leva med flit. Tack för din kommentar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *