Ett vanligt liv

Vi är inga supersparare. Vi är inga minimalister. Vi är inga självförsörjare. Vi har inte och strävar inte efter någon slags extrem livsstil. Vi vill bara att det vanliga livet, vardagen, ska vara härlig och mer tillåtande än vad vi tror att den är för många. 

Vi vill hitta en vardag som:
– inte är maxad,
– är glad och lustfylld,
– har utrymme för spontanitet och flexibilitet,
– har utrymme för misstag, långsamhet och dåliga dagar,
– inte gör att människan som bor i den här vardagen känner sig tvingad att prestera varje dag och varje minut för att livet ska vara bra.

Hur långt vi kan skruva på våra reglage för att uppnå det ovan nämnda i stor utsträckning utan att det “måste” övergå i en mer extrem livsföring återstår att se. Vi är mitt i den här resan. De livsstilar som nämndes i inledningen är inget vi föraktar utan snarare imponeras av. Vi är själva (i alla fall just nu) bara lite för lata och lite för mainstream 🙂 Troligtvis är det också så att trettiosju graders livsstil kommer att plocka guldkornen från de mer seriösa inriktningarna – lite mindre prylar, lite mindre utgifter o.s.v.

Vi tror att många andra också skulle må bra av att skruva sina reglage åt det här hållet. Jobbet borde anpassas efter livet och inte tvärt om. Eller vad säger ni?

/Jenny och Malin

2 reaktioner på “Ett vanligt liv

  1. Hej,

    Just hittat hit, kul! Bestämde mig för att börja läsa från början 🙂 Förstår vad ni menar i inlägget, men undrar egentligen, vad är det “extrema”? Tänker att det liv som givits skaver för många och om det gick att med bara små ändringar få det att fungera bättre så skulle väl fler göra det? Min erfarenhet är att det behövs större aktioner för att få en förändring som är tillräckligt stor för att lämna ett tomrum, som i sin tur kan användas för något som leder i den riktning en vill. Lite luddigt kanske, hoppas ni förstår vad jag menar. Ser fram emot att läsa resten av inläggen 🙂

    1. Hej! Kul att du hittat hit och hoppas du fortsätter hänga med oss. Jag förstår hur du menar tror jag. Och jag tror du kan ha rätt. Jag och min vän Malin är verkligen på en resa själva och det är så spännande att få diskutera dom här sakerna. I detta inlägg ville vi på nåt sätt uppmuntra alla till förändring, om än små sådana. Det kan kännas läskigt (tycker vi själva iaf) att tänka att man måste skruva reglagen jättemycket. Det kan bli övermäktigt och risken är att man inte gör något alls. Men sedan detta inlägg har jag ju t.ex. skrivit inlägget “Det rätta framför det som är…” och där kan jag själv se nu när jag tänker på det att jag börjar bli redo för dessa större aktioner. Jag tror helt enkelt du har kommit längre än oss och vi håller på och utforskar våra egna liv och val. Det är spännande. Fortsätt gärna dela dina tankar med oss!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *