Du är mer än du anar

Vår plan är att en gång i veckan ge er ett tips från vår värld, någonting vi inspireras av. Vi märker de här inläggen med taggen “Trettiosju grader gillar”. Den här veckan vill vi tipsa om boken “Du är mer än du anar” av Tommy Hellsten.

Boken kom in i våra liv genom att ligga på mitt (Jennys) skrivbord tillsammans med ett handskrivet kort. Detta var en dag precis när jag berättat på jobbet att jag skulle ta tjänstledigt ett år för att plugga. K – om du läser – tack. Det var meningen att jag skulle få den där boken tillsammans med dina kloka rader. Den blev viktig. Så viktig att vi kommer att återkomma till den flera gånger. Idag väljer vi att lyfta ett citat ur den:

Själen talar
“Att lyssna till själen är inte lätt. Vår omgivning vill ofta att vi ska leva som alla andra: konventionellt. Man ska inte sticka ut eller göra djärva livsval….Själen nöjer sig aldrig med det vedertagna bara för att bevara en känsla av trygghet. Själen är redo att avstå från den trygghet man får av att göra som andra förväntar sig. Att lyssna på själen förutsätter därför ett sällsynt mod.” (s.60)

Våra tankar
Vi kan bara hålla med om det Tommy Hellsten skriver om att lyssna till själen. Det är precis det vi själva strävar efter och kämpar med. Vi vill försöka lyfta blicken och inte bara på autopilot göra som alla andra, utan lyssna på våra själar. Men som Hellsten skriver – det krävs mod. Mod som vi vissa dagar har och andra inte. Men de gånger vi har lyckats göra val utifrån våra själar snarare än vad normer och konventioner styrt oss till känns det skönt. Och mäktigt på nåt sätt. Det är läskigt som f-n att ibland välja vägen som inte är det tryggaste alternativet. Men vi vill tro att det måste vara värt det i slutändan.

Läs den här boken! Det finns massa klokskap att ösa ur den. Många tankeväckare och många självklarheter som tåls att påminnas om.

/Jenny och Malin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *