Drömmar

Även om jag vill leva det enkla livet så vill jag ha drömmar. Har jag kommit på. Jag har (som kanske bekant) dödenperspektivet väldigt nära och har i perioder p g a det inte haft behov av drömmar. Jag har liksom verkligen levt i nuet. Ingen idé att drömma för tänk om jag ska dö.

Men nu känner jag mig sugen på att drömma. Det skadar ju liksom inte. Det kan t o m ge mig massor att drömma har jag insett. Det känns härligt och sunt att drömma. Jag vill ha drömmar som är noga utvalda. Drömmar som passar min familj. Detta är något jag och Malin pratar mycket om. Senast idag.

Vi inser alltmer att vi inte varken kan eller vill ha allt. Vi vill välja någon dröm. Så vad är egentligen våran grej, våra familjers grej? Om någon extra guldkant ska väljas i livet, om något ska adderas eller ändras, var ska krutet läggas? Kan det vara att lägga pengar, tid och kraft på:

  • det egna hemmet?
  • en sommarstuga?
  • en båt, husvagn eller husbil?
  • en lägenhet vid Medelhavet?
  • en långresa eller en period av att bo utomlands?

Kan det vara så att inget av detta behövs? Kanske kommer insikten om att alla pusselbitar finns i livets utformning som den ser ut just nu. Kanske ska något helt annat upp på listan.

Vi vill som sagt inte ha allt. Men vi tänker att det mer fria livet vi har som ambition att skapa kan innebära att till exempel något av ovanstående inryms. Det kan också stanna vid en dröm. Drömmar behöver inte alltid förverkligas. Drömmar ger i sig själva väldigt mycket. Men kanske kan någon dröm också bli verklighet. Det är härligt att tänka så, att man faktiskt kan påverka livet så mycket att drömmar kan bli sanna. Om man väljer. Gör högst medvetna val. Väljer bort. Men väljer.

Vad drömmer du om?

/Jenny

3 reaktioner på “Drömmar

  1. Många drömmar är lite “mindre materiella” än de du räknar upp. Drömmen om att starta eget tror jag många har. Drömmen om att leva nära djur är också vanlig. Drömmen om att få bli frisk. Drömmen om att hitta någon att leva med och älska. Drömmen om att få tid att läsa, skriva, skapa. Drömmen om att få leva med barn. Drömmen om att få jobba med något man verkligen brinner för. Många glömmer att de lever i sin (tidigare) dröm och kanske inte längre ser det de har, i jakt på nya drömmar.

  2. Men åh, vad glad jag är att jag hittade hit! Livet ska inte skava. Så fint formulerat. Och så jobbigt att det ofta gör det, för de allra flesta tror jag. Men det kan ju inte vara meningen. Min dröm är det där 37-gradiga <3

    1. Om du visste hur glad jag blir för din kommentar. Du som flera gånger gett mig insikter som lett mig mot det liv jag vill leva. Jag har läst dina texter om snällhet, om sorger och bedrövelser, om att våga leva sitt eget liv, om sagovinden, om varm choklad, om rondeller och lysrör, om skolan och om kärleken och barnen. Dina texter har hjälpt mig att fatta att jag inte heller kan tryckas in i en fyrkant när jag är av en annan form. Smått fantastiskt att du säger att du är glad att ha hittat Trettiosju grader. Kram Jenny

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *