Bröllopet

Efter massa år tillsammans gifte vi oss innan sommaren. Härligt och fint! Efter flera år med sorger och bedrövelser och barnafödande kom vi äntligen till skott. Jag tänkte att det här inlägget skulle handla om att det är okej att gifta sig på sitt eget sätt. På vårt eget, för oss trettiosjugradiga sätt.

Jag tänker att det är så lätt att man kring ett giftemål gör så mycket för andras skull. Det verkar knäppt och dumt. Men jag förstår också att det lätt blir så. Var och en får göra precis som de vill. Men jag tänker att jag kan visa på vårt sätt kanske för att peppa nån att inte göra enligt “normsättet”, om det inte är det man vill. Då ska man ju såklart göra det. Jag tänkte visa att det går alldeles utmärkt att gifta sig och få en underbar, rolig, avslappnad och minnesvärd dag utan månader av förberedelser och utan att spendera massor på fotograf, inbjudningar, smink, hår, kläder, mat, lokal, ringar, blommor och allt vad det kan vara.

För att överhuvud taget få till det så gjorde vi enligt följande:

 • Bestämde oss tre veckor innan. Fick ett förslag på datum av vigselförrättaren och bara tog det.
 • Beslutade att bara tre vänner och vår egen familj inklusive hunden skulle va med på själva vigseln.
 • Bokade en lunchbuffé för närmaste familjen som vi mötte upp med.
 • Hade världens bästa vän som fixade till oss lite lagom på morgonen. (Och strök våra kläder kvällen innan medan vi åt popcorn. Vilken vän.)
 • Köpte klänningen på rea på nätet (och den hamnade hos postombudet utan avi så jag hämtade väl ut den typ två dar innan).
 • Det enda min man köpte nytt var vita sneakers. Mycket väl prioriterat!
 • Sladdade in på köpcentret och beställde ringar typ en vecka innan av världens kassaste försäljare som menade att de flesta åtminstone la en månadslön på ringarna. Gjorde vårt eget val på fem minuter och vi är skitnöjda med det. De han komma två dar innan vigseln.
 • Hade ingen brudbukett men våra tjejer ville ha blommor så cerisa rosor inhandlades på vår lilla kvarters-Coop dan innan. Treåringen valde.
 • Bad systern som jobbat som fotograf ta några bilder i farten.
 • Åkte hem efter vigseln, drack champagne och käkade charkisar och ost i vårt eget uterum. Bästa vännen blev kvar oplanerat. Så himla fin stund.
 • Fick som av en slump (?) världens bästa vigselförrättare som helt utan nån planering inför vigseln gav oss helt rätt budskap som handlade om nuet, vardagen och friheten.
 • Beställde solsken av änglarna. Och fick det.

/Jenny

13 reaktioner på “Bröllopet

 1. Nästa utmaning, fylla 40 och fira/undvika firande på sitt eget sätt ?

  1. Ja så är det. Men det gick ju väldigt fint att göra på sitt sätt märkte jag, så jag känner mig taggad att fortsätta på den inslagna vägen.

   1. Gulle er <3 klart man kan göra precis så som man själv vill
    Ni är så himla fina och gulliga hela er familj -även om mitt hjärta kanske klappar mest för den fyrbenta 🙂 – Stort och varmt grattis till er
    Kram kram

    1. Tack fina, härliga Cilla.

 2. ❤️❤️❤️

 3. Gött att kunna göra som man vill och inte som man förväntas. Vi fixade det på rådhuset en torsdagseftermiddag i december för snart nio år sen. Tog en selfie som bröllopsfoto under en gatlykta utanför innan vi drog hem och käkade gött. En kompis kom förbi på kvällen och tyckte kanske vi drack bubbel konstigt mittiveckan men vi sa inget då 🙂

  1. Så härligt det låter! Selfie under gatlykta. Så himla fint. Tack för att du delade med dig.

 4. Så skönt och fint ni gjorde det förnyelse er familj, helt rätt!

  Minns osökt hur vi började med att boka maten. Sen kom vi på att en vigselförrättare samma dag nog hade varit bra! Familjen labrador liksom.
  Hur jag sedan också köpte klänning på nätet, provade den och tänkte – nåja, den duger. Sedan provade jag den utan att vända bak-fram och då blev den riktigt fin!

  Tänk så mkt vi gör av konvention, utan reflektion. Så onödigt. Reflektera på, du gör det så bra!

  1. Haha familjen labrador. Så jävla kul! Tack för din fina kommentar bästa Malin.

 5. Men åh så fint! Låter som en alldeles underbar och härlig dag <3

  1. Ja det var sannerligen en fin dag. Kram

 6. Bra jobbat, Jenny!

  1. Tack bästa PellE! Hoppas allt är bra med dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *