Bajskorv och mjukglass

Jag tänkte för en gångs skulle bjuda på nån slags, så-här-var-min-dag-inlägg. Gårdagen började med ett gosedjur i skallen, ett “dumma mamma” och ett illvrål. Jag och treåringen började alltså dagen i ett storbråk 5.45 där  hela familjen väcktes och två av oss grinade innan klockan var slagen 6. Fy fan.

Med energinivån på noll tog vi oss ändå igenom förmiddagen och blev vänner igen. Vi hämtade storasyster tidigt och for iväg på “ärenden”. Dessa ärenden började med “lunch” på Ikea. Alltså varmkorv, läsk, mjukglass, kaffe och bulle. Varav man kan säga att treåringen åt mjukglass till lunch. Fy fan.

Färden fortsatte till Toys’r’us. Där jag tydligen utlovat ett inköp av senaste flugan Shopkins (bläiga plastsaker) till sexåringen. Självklart måste treåringen också få något så det slutade med ett gosedjur. Som om hon inte hade ett berg av gosedjur hemma. Mega fy fan.

Turen avslutades med ett stopp på en loppis där vi hyr en hylla (heja oss!) och ett besök på ett fredagshysteriskt Ica maxi. Fick visst ner lite i kassarna. Men hade ingen aning om vad vi skulle laga för mat när vi kom hem. Däremot kom ett gäng tuggummikulor och en nyckelring formad som en bajskorvsemoji med hem. Direkt levererade ur en automat vid utgången. Fy fan.

Som tur var kom den bästa vännen förbi. Vi fick orken att fixa fram massa god “plockmat”. Ett glas rosé. Golvet så skitigt att inneskor krävdes. Men det gjorde ju såklart inget.

Ja det var min fredag. Vissa dar blir inte bättre. Blir jag inte bättre. Klimatångest delux på leksaksaffären. Socker-och-konstiga-ämnen-ångest på Ikea. Ja jag vetifan hur man ska hantera dom där grejerna. Det får väl bli med de gamla vanliga slagorden – man gör sitt bästa. Jag gör mitt bästa.

Trevlig helg!

PS. Treåringens slutord när vi pustade i soffan innan läggning var: “Vad skönt det är att va hemma mamma. Hemma från alla affärerna”. Klok unge det där.

/Jenny

3 reaktioner på “Bajskorv och mjukglass

  1. ❤️?

  2. Åh, känner igen ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *