Att känna det i kroppen

Utifrån våra egna erfarenheter har vi ett konkret tips att dela med oss av till er. Tipset lyder: För att testa hur en förändring av ett livsval faller ut så måste du känna den i kroppen.

Tankarna om förändring kan alltså inte bara finnas som en hypotes i skallen. För att säkert veta måste du känna det. Och för att känna det måste du testa det på riktigt. Men, vi har kommit på att det ju faktiskt går att testa förändringar innan man gör dem fullt ut som ett (mer eller mindre) definitivt livsval.

Du kan prova att ta tjänsledigt. Du kan prova ett nytt boende genom att t.ex. hyra ett nytt boende under en period. Du kan prova ett nytt fritidsintresse. Du kan prova hur det känns att gå ner i tid. Du kan prova att använda tiden till andra saker än lönearbete, t.ex. engagera dig i något som du brinner för. Du kan prova att dra ner på dina kostnader.

Men. Du måste våga känna efter ordentligt under denna testperiod. Du kan t.ex. fråga dig själv – Hur känns det nu när jag inte går upp och går till jobbet varje dag? Hur känns det att jobba mindre? Hur känns det när jag får utrymme för tankar? Vad händer i min kropp och vad händer med mina tankar och mitt beteende?

Om dina svar blir att förändringen kändes skön och rätt i kroppen och gjorde ditt liv mer trettiosjugradigt så borde du våga och orka göra ditt/dina val till mer definitiva livsval. Det är inte helt lätt. Det handlar mycket om att våga erkänna sitt val för sig själv och sin omgivning. Speciellt om valet faller utanför normen i samhället.

Vi vill avslutningsvis bara peppa – våga prova att göra förändringar och fatta medvetna beslut så att du lever ditt eget liv, ditt trettiosjugradersliv!

/Malin och Jenny

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *