De fantastiska kreatörerna

Vi älskar de fantastiska kreatörerna med drömmar om och strävan mot ett trettiosjugradigt liv – för sig själva, för andra, för planeten. Just nu är det följande människor som står bakom utbudet i vår butik:

Frida Karlsson
Frida Karlsson driver företaget Fridas Fabrik och hon tillverkar bland annat handgjord keramik och gör illustrationer. Hon har sin bas i Falun, men studerade under förra året konsthantverk vid Ingesunds folkhögskola. Fridas arbete genomsyras ofta av feminism och kvinnokraft, och hon tilltalas av att göra bruksföremål med ett politiskt budskap.

Fridas webbplats
Fridas instagram

Katarina Kvist
Katarina Kvist skapar konst och design och säljer originalmålningar och konsttryck. Hon säger om sitt måleri att det är avslappnande och ger energi att kunna göra färgrika och glada målningar stället för mörka och ångestfyllda. Det finns allt för mycket sådant på nyheterna och i vår vardag.

Katarina driver Kirra art and design. Ordet KIRRA kommer från tanken att ”fixa” något alltså ”kirra” något. Det passar bra för Katarina som gillar att fixa saker. Fixa den där designen eller måla en tavla till ett speciellt tillfälle, skriva en barnbok till sonen eller vad som nu skulle kunna fixas.

Magdalena Johansson Wahlberg/ Maggis
”Handen ska synas” så sa Karin Larsson i Sundborn om sina textilier. Detta är även Maggis ståndpunkt. Hennes textila produkter är gjorda med glädje och kärlek till färg och form, utan pekpinnar och perfektionism. Maggis har ett hållbarhetstänk i att ta tillvara de material som redan finns och göra något användbart av dem.

Alla hennes produkter är tillverkade i återbrukat material. Detta betyder inte att allt är gammalt. Ibland kan t ex nytillverkade tyger finnas med, men de är aldrig köpta direkt i butik utan köpta på loppis eller skänkta/ärvda. Maggis textilier finns endast i unika exemplar speciellt framtagna för Trettiosjugrader.

Malin Johansson
Manucraftum är Malins företag och låtsaslatin för handens verk. Hon vill att hennes produkter ska vara på riktigt. Rakt igenom. Från idé till material och kvalitet. Och utrustat med en twist, ett extra lager. Som när man hittar en sak någon annan gömt eller en speciell sten på stranden. I fodralet som finns i vår butik skickar Malin med en hälsning från Japan och en blinkning till historien och Hälsingland. Botten är vikt i origamiteknik.

Tyget är vävt på Växbo lins hundra år gamla vävstolar, designat för oss i nuet i ett material som använts i tusentals år. Du får en pust mindfulness och lugn på köpet. Slit det med hälsan och själen, hälsar Malin.

Stella Hildebrandt
Stella Hildebrandt driver Hildebrandt Sustainable Living som hjälper privatpersoner och företag att kunna fokusera på det viktiga i livet. Under Stella sews tillverkar hon miljömedvetna flergångsprodukter i tyg. Stella håller även kurser och workshops och erbjuder även tjänster för privatpersoner och företag som vill bli bättre på att verka hållbart.

Stellas webbplats
Stellas instagram